Borgendilten

Borgendilten
Rasteplass og utsikt mot Hindrem, Borgendilten 2013

Når: 2. pinsedag 21. mai 2018. Start fra Revelltun mellom klokken 10:00 og kl 11:30
Hvor: Start fra Revelltun, rundløype til Hindrem, Borgen, Seter og tilbake til Revelltun
Hva: Turmarsj for alle
Startkontigent: 50 kr for enkeltperson, 100 kr for familie
Salg av rømmegrøt, pølse med brød, brus kaffe og kaker på Revelltun etterpå

2. pinsedag arrangeres Borgendilten. En fin tur på grendene Seter og Hindrem i Leksvik kommune. Muligheter for kortere rutealternativer. Det er selvsagt mulig å gå turen andre dager også. Fin kveldstur.

Borgendilten-Adelsliste etter 2014

Borgendilten-Deltakelser per person etter 2014

Borgendilten-Deltakelser pr år etter 2014

Kart

Borgendilten Kart
Borgendilten Kart

Turbeskrivelse

(Skrevet av Bjørn Ove Finseth)

En starter på Revelltun, går den gamle veien ned til Hindrem via Kvennahusdalan. En går forbi gården Nedgard’n og ned til det gamle bedehuset og opp gammelveien opp til Hafella. Omtrent på høyde med Hafella tar løypa en brå tverrsving over grøfta og inn i skogen og opp til lysløypa. De som går med barnvogn kan fortsette veien opp til Revellkrysset og gå inn i lysløypa der. En følger lysløypa til en når foten av toppen ved gapahuken på Borgen. Der tar løypa en runde rundt selv Borgen, på østsida og opp på den høyeste toppen fra sør. En går så ned til gapahuken og ned veien til der den svinger til høyre. I stedet for å følge veien nordover går løypa ned en sti og til lysløypa igjen og følger den til den kommer til veien opp til parkeringsplassen. Følg veien ned og ta til venstre i krysset. Følg så veien ned forbi Skallen (en kan ta en kortere sløyfe her og gå opp til Revelltun herifra) og ta til høyre ved Almstad. Gå videre på Setergårdsveien og opp veien til Overland. I den store svingen fortsetter en rett fram til Revgården. Rett etter Revgårdshytta tar en til høyre opp gjennom stien i skogen. Den svinger seg oppover og opp på flata får den litt til høyre før den går gjennom skogen til veien som går til gammelskolen.Ta til høyre og følg veien til Brudalskrysset og videre veien til Revelltun.
Severdigheter: Ved gården Nerdgard’n finner du den nye Hindrem Stavkirke. Når en har kommet til lysløypa vil en møte veien fra parkeringsplassen. Der er det et fint utkiktspunkt som kalles Hindremsjåa. Utrolig fin utsikt over Hindrem og fjorden innover. Toppen av Borgen er det også et fint utkiktspunkt utover fjorden. Den ligger litt til venstre for toppen av løypa. Gapahuken på Borgen er fin å ta en rast i.

Les mer om turen på ut.no